شرکت های صنایع غذایی و نوشیدنی به ابزارهای فناوری پیشرفته برای پاسخگویی به تقاضاهای بازار نیاز دارد. در طول سالها ERP برای صنایع غذایی به موضوعی پر اهمیت برای این صنعت تبدیل شده است. البته، هر راهکار ERP نتایج مورد انتظار را نخواهد داد. به عنوان یک نرم افزار تولید مواد غذایی، شما باید بهترین نرم افزار ERP در صنایع غذایی را انتخاب کنید.
راهکار ERP شما باید دارای عملکردهایی باشد که با فرآیندهای خاص شما مطابقت داشته باشد و از سفارشی سازی های پرهزینه و راهکارهای دست و پا گیر که ممکن است نرخ بازگشت سرمایه یا ROI را به تاخیر بیاندازد جلوگیری کند.
یک نرم افزار ERP در شرکت های صنایع غذایی به آنها کمک می کند تا عملیات کسب و کار را از خرید گرفته تا کنترل حساب ها، روابط انسانی، مالی و تولید مدیریت و بهینه کند. در حقیقت ERP چیزی است که کسب و کار شما را کارآمد نگه می دارد.
معرفی نرم افزار ERP
نرم افزار ERP چیست؟ ERP که به عنوان برنامه ریزی منابع سازمانی نیز شناخته می شود شامل سیستم ها و فناوری هایی است که شرکت ها برای مدیریت و یکپارچه سازی فرآیندهای اصلی خود استفاده می کنند. برخی از فرآیندهای اصلی کسب و کار که می توانند با ERP یکپارچه و مدیریت شوند عبارتند از: مدیریت پروژه، حسابداری، عملیات زنجیره تامین، تدارکات، مدیریت ریسک، مدیریت عملکرد سازمانی و … که برای برجسته کردن فرآیندهای کلیدی می توانند از طریق ERP خودکار شوند.
بنابراین ERP نرم افزاری است که با به هم پیوستن تعداد زیادی از فرآیندهای تجاری و ایجاد جریان اطلاعات بین آنها به مدیریت عملیات روزانه تجاری کمک میکند. در واقع، با جمعآوری دادههای تراکنشی مشترک سازمان شما از منابع متعدد، سیستمهای ERP تکثیر دادهها را حذف میکنند و در نتیجه یکپارچگی دادهها را فراهم میکنند.
از آنجایی که داده ها رگ حیاتی هر شرکت مدرن امروزی است، ERP کار جمع آوری، سازماندهی، تجزیه و تحلیل و توزیع این اطلاعات را برای هر فرد و بخش در یک سازمان آسان تر می کند تا نقش و مسئولیت های خود را به بهترین نحو انجام دهند.
نرم افزار ERP برای صنایع غذایی چیست؟
اکثر نرم افزارهای ERP معمولی، مجموعهای از عملکردها را برای مدیریت چهار حوزه اصلی کسبوکار ارائه میکنند: حسابداری، خرید، موجودی و دفتر کل. این مدل عمومی و ثابت برای همه طراحی شده است تا به انواع مختلفی از سازمانها پاسخگو باشد. با این حال، نرم افزار ERP برای صنایع غذایی، شامل برخی ویژگیهای اصلی و همچنین عملکردهای خاص کسبوکار آنها مانند مدیریت تولید، فرمولبندی، کنترل کیفیت، تولید اسناد، قابلیت ردیابی کامل و مدیریت انبار خواهد بود.
چالش ها و مشکلات شرکت های صنایع غذایی کدامند؟
صنعت غذا و نوشیدنی یکی از پیچیده ترین و رقابتی ترین صنایع است زیرا همچنان با چالش های متعددی مانند تغییر تقاضای مصرف کنندگان، نیاز به نوآوری مداوم، جهانی شدن، تقاضاهای فصلی، رقابت شدید و … مواجه است.
از تولیدکنندگان انبوه مواد غذایی گرفته تا تولیدات فصلی و دوره ای، برای شرکتهای صنایع غذایی تولید محصولات جدید و با کیفیت برتر اهمیت فزایندهای پیدا کرده است، به گونهای که نیازهای بازار امروز را برآورده کنند و به طور همزمان از رعایت بهداشت و سلامت مواد غذایی اطمینان حاصل کنند. بدون نرم افزار ای آر پی برای صنایع غذایی، غلبه بر به چنین چالش هایی تقریبا غیرممکن می شود. برخی از چالش های پیش روی صنعت غذا عبارتند از:
- حسابداری و عملیات
- عدم مقیاس پذیری
- تاریخ انقضاء و تولید
- مدیریت انبار
- ظهور رژیم غذایی وگانیسم (گیاهخواری)
- مدیریت چالش های زنجیره تامین
- پاسخگویی به ترجیحات مشتری در حال تحول
- تقاضای رو به رشد برای شیوه های پایدار
- مدیریت اطلاعات
- ایمنی مواد غذایی و رعایت مقررات قانونی
- کنترل و مدیریت کیفیت
- خطاها و مشکلات برنامه ریزی
- مدیریت موجودی
چرا به ERP در صنایع غذایی نیاز دارید؟
مهم نیست که چه نوع غذا یا نوشیدنی را تولید می کنید، در هر حال کار شما و فرآیندهای عملیاتی شما پیچیده است. تغییر روند مصرفکننده، مقررات در حال تحول، نگرانیهای ردیابی، مدیریت ایمنی مواد غذایی، محاسبات وزن محصول، حسابداری و … در صنعت غذا و نوشیدنی برای استفاده از یک راهکار ERP مناسب برای صنایع غذایی بسیار خاص است.
حتی با سفارشیسازیها، یا افزونهها نیز بعید است که تمام قابلیتهایی را که برای غلبه بر پیچیدگیها و رشد مؤثر کسبوکارتان نیاز دارید، به دست آورید. درعوض، شما به یک ERP برای صنایع غذایی نیاز دارید که ارائه دهنده آن، صنعت شما و نیازمندی های آن را بشناسد.
چگونه ERP برای صنایع غذایی کمک خواهد کرد؟
در صنعت بسیار رقابتی و پیچیده مواد غذایی و آشامیدنی، شرکتها همواره به دنبال به حداکثر رساندن درآمد، کاهش هزینههای عملیاتی، افزایش نسبت حسابهای دریافتنی به حسابهای پرداختنی و داشتن تعداد بیشتری از مشتریان وفادار هستند.
شرکتهای صنایع غذایی در تلاش برای برتری نسبت به رقبای خود، برآوردن خواستههای مصرفکنندگان در زمان مناسب و به شیوهای مناسب، و کمک به بقا و شکوفایی سازمان خود، به ابزارهایی مانند مواد اولیه با کیفیت بالاتر متوسل میشوند. یک فرآیند تولید نوآورانه، یک دستگاه فناوری جدید که میتواند در هزینه های شرکت صرفهجویی کند، تا بتوانند قیمتهای رقابتیتری را به مصرفکنندگان خود ارائه دهند.
در اکثر مواقع، کلید مزیت رقابتی در افزایش ظرفیت تولید و سودآوری شما نهفته است.با این حال، آنچه در هنگام بررسی راههای افزایش ظرفیت تولید و سودآوری کسب و کار شما نیز باید به آن پاسخ داده شود، سؤالات زیر است:
– کدام یک از پیشرفت های بالقوه پیش روی شما ارزش دنبال کردن را دارد؟
– شرکت شما چقدر زمان، پول و منابع برای سرمایه گذاری دارد؟
– چه مدت طول می کشد تا نتایج حاصل از این پیشرفت ها را ببینید؟
– در نهایت آیا این کار ارزش آن را خواهد داشت؟
یافتن پاسخ های دقیق برای همه این سؤالات دشوار است، به ویژه با توجه به تکامل سریع صنایع عذایی در بخش های مختلف، راهکاری که تضمین می کند تأثیر مثبت و پایداری بر سازمان شما، صرف نظر از اندازه یا ماهیت عملیات شما خواهد داشت، نرم افزار ERP است. برخی از مهم ترین ویژگی های نرم افزار ERP که تغییرات کیفی را در سازمان شما در صنعت غذا و نوشیدنی ایجاد می کند عبارتند از:
- دید جامع با یک پایگاه داده یکپارچه
- تضمین ایمنی و رعایت مواد غذایی
- تضمین کیفیت کارآمد
- آرامش خاطر با اتوماسیون و زمان بندی
- مدیریت و پیش بینی موجودی
آینده ERP در صنایع غذایی
نرم افزارهای ERP در صنایع غذایی، به دلیل پیچیدگیهای مرتبط با مدیریت زنجیره تأمین و تولید، از اهمیت بسیاری برخوردارند. در آینده، سیستم های ERP در شرکت های صنایع غذایی با توجه به روند پیشرفت فناوری و سرعت تحولات در این حوزه، به شکلهایی نوین و کارآمدتری تغییر خواهند کرد. در زیر برخی از مهم ترین مواردی که در آینده ممکن است در نرم افزارهای ERP برای صنایع غذایی دیده شوند، نام می بریم:
1- استفاده از هوش مصنوعی در نرم افزار ERP
2- تجربه کاربری بهتر و مناسب تر
3- افزایش تمرکز ERP بر مشتری
4- افزایش میزان امنیت در ERP
5- ایجاد ارتباط با اینترنتی اشیاء
6- بهره گیری از فناوری بلاکچین
7- انعطاف پذیری بیشتر در برابر نیازها
شرکت های صنایع غذایی در انتخاب ERP چه مواردی را در نظر بگیرند؟
انتخاب راهکار بهینه ERP یکی از بزرگ ترین چالش هایی است که تصمیم گیرندگان در صنایع غذایی با آن روبرو هستند. جهت گیری صنعتی نرم افزار عامل تعیین کننده برای انتخاب آن است. یک سیستم ERP برای صنایع غذایی که فرآیندهای تجاری صنایع غذایی را به خوبی و استاندارد پوشش می دهد، همیشه دارای مزیت است. اینها سوالاتی هستند که باید هنگام صحبت با یک ارائه کننده نرم افزار ERP برای صنایع غذایی بپرسید:
- آیا این نرم افزار در اصل برای پاسخگویی به نیازهای صنایع غذایی توسعه یافته است؟ ← این تضمین میکند که نرمافزار دارای قابلیتهای مورد نیاز شما، از جمله بهترین روشهایی است که میتوانند بلافاصله پیادهسازی شوند.
- مشاوران چه شرایطی دارند؟ آیا در بین آنها افرادی وجود دارند که متخصص صنایع غذایی باشند؟ ← در این صورت، نه تنها نرم افزار را خریداری می کنید، بلکه تجربه شخصی و تخصص لازم در صنعت را نیز به دست می آورید.
- فروشنده به طور خاص در صنعت شما کدام مراجع و منابع را دارد؟ آیا گفتگوهای مجازی و مشاهده دمو امکان پذیر است؟ ← به این ترتیب می توانید مهمترین مسائل را در گفتگوی مستقیم با آنها روشن کنید.
با افزایش دسترسی به نرم افزارهای بسیار تخصصی، معنای کلمه کلیدی «ادغام ERP» به طور قابل توجهی تغییر کرده است. آنچه قبلا به معنای «همه چیز در یک سیستم واحد» بود، اکنون به قابلیت نرم افزار ERP برای ادغام راهکارهای IT از طریق رابط ها اشاره دارد: سیستم های ERP برای فروشگاه های مواد غذایی، سیستم های فروشگاهی برای تجارت الکترونیک، ابزارهای اتوماسیون بازاریابی، نرم افزار بهینه سازی و خیلی موارد دیگر.