شماره تماس: 984191011210+

نقش و کاربرد نرم افزار ERP در تولید چیست؟

کاربرد نرم افزار ERP

کاربرد نرم افزار ERP برای مدیریت فعالیت های روزانه مانند تدارکات، مدیریت ریسک، حسابداری، عملیات زنجیره تامین و مدیریت پروژه است. نرم افزار ERP تولید پلت فرمی است که طیف گسترده ای از عملکردهای تجاری مانند مدیریت مالی، مدیریت سرمایه انسانی، مدیریت زنجیره تامین، مدیریت مشتری، مدیریت موجودی و سفارش کار و غیره را ارائه می دهد. پیاده سازی نرم افزار ERP در سازمان ها می تواند هزینه های موجودی را بین 25 تا 30 درصد و هزینه های مواد خام را تا حدود 15 درصد کاهش دهد. این نرم افزار جریان اطلاعات را تسهیل می کند، بهره وری و تصمیم گیری را بهبود می بخشد.

سیستم ERP یک راهکار مستقل برای کسب و کارهای تولیدی ارائه می دهد که امکان دسترسی به اطلاعات شرکت را در هر زمان و از یک مکان بدون تحمیل منابع داخلی فراهم می کند.

تعریف نرم افزار ERP

نرم افزار ERP چیست؟ اصطلاح ERP مخفف عبارت Enterprise Resource Planning است. اما، حتی نام کامل آن نیز روشن نمی کند که ERP چیست و چه کاری انجام می دهد. در ساده ترین تعریف می توان گفت؛ ERP به سیستم‌ها و نرم‌افزارهایی اطلاق می‌شود که توسط کسب‌وکارها برای مدیریت فعالیت‌های تجاری روزانه‌شان مانند حسابداری، تولید و مدیریت پروژه استفاده می‌شود.

نکته مهم

کسب‌وکارها از یک سیستم برنامه‌ریزی منابع سازمانی برای تقویت ارتباطات بین بخشی، بهینه‌سازی فرآیندها و افزایش دسترسی مطمئن به تمام عملیات تجاری استفاده می‌کنند.

ERP نرم افزاری است که عملکردها و فرآیندهای کسب و کار را از طریق ماژول های مکمل و به هم پیوسته کنترل، مدیریت و یکپارچه می کند. کسب‌وکارها از یک سیستم برنامه‌ریزی منابع سازمانی برای تقویت ارتباطات بین بخشی، بهینه‌سازی فرآیندها و افزایش دسترسی مطمئن به تمام عملیات تجاری استفاده می‌کنند. عملکردهای کلیدی و کاربرد نرم افزار ERP شامل مدیریت موجودی، مدیریت زنجیره تامین، مدیریت ارتباط با مشتری، حسابداری، حمل و نقل، برنامه ریزی تحویل، فروش، جدول زمانی و موارد دیگر است.

نرم افزار ERP تولید چیست؟

کاربرد نرم افزار ERP در تولید

ERP تولید، عملکردهای خاص تولید را ارائه می دهد که فرآیندهای اصلی کسب و کار و تولید را ساده و خودکار می کند. نرم افزارهای ERP تولید مدرن در همان پایگاه های داده ای ساخته شده اند که فرآیندها و برنامه های تجاری روزمره را اجرا می کنند و یک پلت فرم مدیریت کسب و کار کامل را ایجاد می کنند.

سیستم ERP برای چه چیزی باید استفاده شود؟

مهم نیست که چه نوع نرم افزار ERP را انتخاب می کنید یا چرا هدف اصلی و کاربرد نرم افزار ERP در تولید ساده کردن عملیات و ادغام چندین سیستم در یک سیستم است. شما می توانید بر اساس نیازهای خود و آنچه تامین کننده ERP شما ارائه می دهد، یک یا همه این موارد را یکپارچه کنید:

  • مدیریت موجودی: به عنوان مدیریت مواد اولیه نیز شناخته می‌شود، ماژول‌ موجودی به اندازه‌گیری اهداف موجودی، استانداردسازی مجدد و ردیابی اقلام در سازمان شما با شماره سریال کمک می‌کند.
  • خرید: این ماژول ها فرآیندهای تدارکات را مدیریت می کنند و از نزدیک با ماژول های موجودی و SCM کار می کنند.
  • فروش و بازاریابی: این ماژول ها گردش کار فروش را مدیریت می کنند، از پرس و جو و نقل قول گرفته تا سفارشات فروش و صورتحساب.
  • ساخت: به این ماژول تولید یا مهندسی نیز گفته می شود، هدف این ماژول کارآمدتر ساختن تولید است. این ماژول، برنامه ریزی و پیش بینی محصول، نظارت بر تولید روزانه و موارد دیگر را دارد. با ماژول های SCM و موجودی یکپارچه شده است.
  • مدیریت مالی: ماژول مالی سرمایه را مدیریت می‌کند و به شما این امکان را می‌دهد تا راحت‌تر پول ورودی و خروجی کسب‌وکار را ببینید. به معاملات استاندارد حسابداری از جمله مخارج، ترازنامه، مدیریت مالیات، تطبیق بانکی و موارد دیگر می پردازد. همچنین می تواند گزارش های مالی برای هر بخش تولید کند.
  • مدیریت ارتباط با مشتری (CRM): هدف این ماژول بهبود خدمات مشتری و افزایش سود سرانه است. این ماژول، سرنخ ها، روابط مشتری و فرصت های فروش را مدیریت می کند.
  • مدیریت زنجیره تامین (SCM): این ماژول به زنجیره تامین شما می پردازد، از جمله حوزه هایی مانند مدیریت سفارش خرید، اتوماسیون فرآیند، و جریان تولید از تولید به مصرف کننده و بازگشت مجدد.
  • مدیریت منابع انسانی (HRM): این ماژول به کارکنان شما می‌پردازد و شامل مواردی مانند برگه‌های زمانی، سوابق کارکنان، بررسی عملکرد، سیستم‌های حقوق و دستمزد و مشخصات شغلی می‌شود.
  • گزارش دهی خودکار: این ماژول با دیگر ماژول ها کار می کند تا گزارش دهی را در تمام بخش ها آسان کنند. کارکنان دیگر برای کسب گزارش از هر سیستم وقت صرف نمی کنند.
  • هوش تجاری (BI): این ماژول ها استفاده از هوش تجاری برای تصمیم گیری های مبتنی بر داده برای آینده شرکت را آسان تر می کند. به طور معمول، ماژول های BI را فقط در بسته های بزرگ ERP خواهید یافت.
  • مدیریت پروژه: این ماژول فعالیت های پروژه را با امور مالی شرکت مرتبط می کند تا گزارش موفقیت یا شکست پروژه ها را آسان کند. از آن استفاده کنید تا ببینید چقدر خوب روی تکمیل پروژه ها به موقع و با بودجه بندی کار می کنید.
  • بهینه سازی فناوری اطلاعات: این ماژول برای بهینه سازی ساختار فناوری اطلاعات شما، برای حفظ عملکرد روان سیستم ها کار می کند.
  • مدیریت دارایی: هدف این ماژول مدیریت دارایی های فیزیکی شما مانند ساختمان، تجهیزات تولیدی و غیره است.
  • تجارت الکترونیک: این ماژول مدیریت چندین کانال فروش آنلاین را با سایر حوزه های ERP شما یکپارچه می کند.

انواع مختلفی از سیستم های ERP وجود دارد. به همین دلیل است که هنگام بررسی گزینه های خود برای خرید نرم افزار ERP جدید، مهم است که محصول خاص خود را همراه با زیرساخت های فناوری اطلاعات، عملیاتی و اهداف تجاری خود در نظر بگیرید. این موارد استفاده متداول نشان می‌دهد که ERP چگونه می‌تواند به رفع نیازهای کسب‌وکار برای شرکت ها در هر شکل و اندازه کمک کند.

اهمیت کاربرد نرم افزار ERP در تولید چیست؟

1- اطلاعات زمان واقعی

کاربرد نرم افزار ERP تولید تمام عملیات تجاری را خودکار می کند و داده های دقیق و آنی را ارائه می دهد. نرم افزار ERP تولید با هدایت کاربران از طریق فرآیندهای پیچیده، جلوگیری از ورود مجدد داده ها و بهبود عملکردهای تولید، تکمیل سفارش و تحویل، کارایی و بهره وری را افزایش می دهد.

2- انعطاف پذیری

برنامه های نرم افزار ERP قابل اعتماد، سازگار و قابل تنظیم هستند. آنها را می توان برای پاسخگویی به نیازهای خاص یک کسب و کار سفارشی کرد. سیستم های ERP هم چنین می توانند تغییر کنند تا نیازهای در حال توسعه یک شرکت در حال توسعه را برآورده کنند.

3- کاهش هزینه

از جمله کاربرد نرم افزار ERP این است که با ارائه یک منبع واحد از داده های دقیق و در زمان واقعی، هزینه های اداری و عملیاتی را کاهش می دهد. نرم افزار ای آر پی تولیدکنندگان را قادر می سازد تا به طور فعالانه عملیات را مدیریت کنند، از اختلالات و تاخیرها جلوگیری کنند، گلوگاه های اطلاعاتی را بشکنند و به کاربران در تصمیم گیری سریع تر کمک کنند.

نکته مهم

نرم افزار ای آر پی تولیدکنندگان را قادر می سازد تا به طور فعالانه عملیات را مدیریت کنند، از اختلالات و تاخیرها جلوگیری کنند

نتیجه نهایی

نرم افزارهای ای ار پی که همه داده های شما را به هم متصل می کنند و قابلیت پیاده سازی نیازهای پیش بینی نشده کسب و کار شما را دارند می توانند در بهبود شرایط کسب و کار و افزایش بهره وری در کسب و کارتان به شما کمک کنند. با ما در ارتباط باشید تا بدانید که چگونه نرم افزار ERP کاواک بهترین چیزهایی را که یک نرم افزار ERP تولید به کسب و کارها ارائه می دهد برای شما نیز به ارمغان می آورد.

درخواست دمو رایگان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در مطالب کاواک

کاواک در شبکه‌های اجتماعی

شاید دوست داشته باشید

درخواست پروپوزال