ERP در شرکت های ساخت و ساز بسته به نرم افزار، ممکن است شامل عملکردهای اضافی متناسب با ساخت و ساز مانند مدیریت CRM و مناقصه، تخمین، امور مالی و حسابداری، تدارکات، مدیریت پروژه، مدیریت پیمانکاران فرعی، تخصیص منابع، گزارش دهی و بسیاری موارد دیگر باشد. نرم افزار ساخت و ساز برای پشتیبانی از تمام فرآیندهای مدیریت کسب و کار کلیدی از طریق یک راهکار جامع طراحی شده است و از این رو، یک نسخه از داده های حقیقی را برای تصمیم گیری آگاهانه ارائه می دهد.
نرم افزار ERP چیست؟
ERP به عنوان برنامه ریزی منابع سازمانی شناخته می شود، شامل سیستم ها و فناوری هایی است که می توانند توسط شرکت ها برای مدیریت و یکپارچه سازی فرآیندهای تجاری اصلی خود استفاده شوند. برخی از فرآیندهای تجاری اصلی که در اینجا به آنها اشاره می شود عبارتند از: حسابداری، عملیات زنجیره تامین، مدیریت پروژه، مدیریت ریسک، تدارکات، مدیریت عملکرد سازمانی و سازگاری. اینها برخی از فرآیندهای تجاری کلیدی هستند که می توانند از طریق ERP خودکار شوند.
بنابراین، نرم افزار ERP با به هم پیوستن بسیاری از فرآیندهای تجاری و فعال کردن جریان اطلاعات بین آنها، به مدیریت عملیات روزانه تجاری کمک می کند. در واقع، سیستمهای ERP با جمعآوری دادههای تراکنش مشترک سازمان شما از منابع متعدد، تکثیر دادهها را نیز حذف میکنند، بنابراین یکپارچگی دادهها را فراهم میکنند.
ERP ساخت و ساز چیست؟
نرم افزار ERP در شرکت های ساخت و ساز، ستون فقرات دیجیتالی است که از کل کسب و کار ساختمانی شما، از دفتر پشتیبان گرفته تا محل کار، پشتیبانی می کند. ERP در شرکت های ساختمانی تفاوت چندانی با ERPهای معمولی ندارند. آنها با تمام قابلیت های مدیریت اسناد، مالی و حسابداری، CRM، مدیریت منابع انسانی، مدیریت زنجیره تامین و اتوماسیون گردش کار که از یک ERP انتظار دارید ارائه می شوند.
جایی که ERP در شرکت های ساختمانی با همتایان خود متفاوت هستند، در عملکرد آن اضافه شده است که مشکلات خاص صنعت ساخت و ساز را برطرف می کند. ERP ساخت و ساز حول ابزارهای مدیریت پروژه، نیروی کار و دارایی ساخته شده اند تا پیمانکاران ساختمانی و عمرانی را در مسیر درست نگه دارند و از ویژگی های مالی و حسابداری ویژه پشتیبانی می کنند تا اطمینان حاصل شود که هر هزینه ای محاسبه می شود. ERP در شرکت های پیمانکار عمرانی هم چنین دارای مدل سازی اطلاعات ساختمان و ماژول های هدفمند برای افزایش برنامه ریزی کاری هستند.
صنعت ساخت و ساز
صنعت ساختمان به شاخه صنعتی تولید و کسب و کارهای مربوط به ساخت، تعمیر، نوسازی و نگهداری زیرساخت ها اطلاق می شود. این صنعت بیشتر به سه بخش تقسیم می شود:
- ساخت و ساز ساختمان مسکونی و غیر مسکونی
- ساخت زیرساخت
- ساخت و ساز صنعتی
این سه بخش، چهار نوع پروژه ساختمانی را پوشش می دهند:
- ساختمان مسکونی
- ساختمان سازمانی و تجاری
- ساخت و ساز صنعتی تخصصی
- زیرساخت و ساخت و ساز سنگین
ساخت و ساز با تولید متفاوت است، زیرا در حالی که بخش تولید شامل تولید انبوه محصولات بدون خریدار مشخص اولیه است، ساخت و ساز معمولا در یک مکان خاص برای یک مشتری شناخته شده انجام می شود. این صنعت به طور مستقیم با رشته های مهندسی عمران و معماری گره خورده است.
انواع مختلف شرکتهای ساختمانی شامل تولیدکنندگان و توزیعکنندگان تجهیزات ساختمانی، معماران، پیمانکاران فرعی، و متخصصان طراحی هستند، اما محدود به اینها هم نیستند.
چالش های پیش روی صنعت ساختمان
صنعت ساخت و ساز یکی از بزرگ ترین بخش ها در اقتصاد است. چنین صنعت گسترده ای که مشاغل و کارمندان زیادی را در خود جای داده است، مجموعه ای از چالش های خاص نیز وجود دارد که خطری برای موفقیت، رشد و توسعه مداوم آن است. این چالشها شامل کمبود کارگران واجد شرایط، اختلالات زنجیره تامین و مسائل مربوط به تامین مواد، تورم، جرایم سایبری، مدیریت ناکافی ریسک و حتی آب و هوا میشود. برخی دیگر از چالش های صنعت ساختمان در ایران که در اینجا به آنها اشاره می شود عبارتند از:
- برنامه ریزی نادرست
- تبادل پیچیده و آشفته اطلاعات
- ارتباط ضعیف
- انتظارات غیر واقعی، پیش بینی بد
- ناکارآمدی در تصمیم گیری
- جریان نقدی با تاخیر و مدیریت مالی ناکارآمد
نیاز به ERP برای شرکت های ساختمانی
در کسب و کارهای ساختمانی، تلاش زیادی برای مدیریت سیستماتیک ابزارها، منابع و تجهیزاتی که در اجرای موفقیت آمیز هر پروژه دخیل هستند، مورد نیاز است. با یک سیستم ERP در شرکت های ساخت و ساز، شما می توانید یک راهکار تجاری با ابزارهای تحلیلی و ویژگی های آن که امکان زمان بندی و یکپارچه سازی داده ها را فراهم می کند، دریافت کنید.
یک سیستم ERP کارکردهای اصلی ساخت و ساز را با سایر ماژول های شرکت مانند مدیریت موجودی، مدیریت مالی، مدیریت منابع انسانی، مدیریت پیمانکار، مدیریت فروشنده، مدیریت پیشنهادات، CRM، حقوق و دستمزد و سایر فرآیندهای تجاری مانند یکپارچه می کند.
برخی از مهم ترین ویژگی های نرم افزار ERP در صنعت ساخت و ساز عبارتند از:
- پایگاه داده متمرکز
- زمانبندی پروژه ها
- مدیریت هزینه ها
- مدیریت موجودی
- مدیریت گردش کار
- گزارش و تحلیل
- مدیریت ارتباط با مشتری
- نظارت بر بهره وری یا عملکرد
- مدیریت قرارداد و سفارش خرید
- محاسبه آسان دستمزد برای نیروی انسانی
- مدیریت منابع انسانی و مدیریت حقوق و دستمزد
نحوه انتخاب بهترین ERP برای شرکت های ساخت و ساز
در حالی که اکثر راهکارهای ERP که برای شرکت های ساختمانی طراحی شده اند، ویژگی ها و عملکردهای مشابهی را ارائه می دهند، برخی از آنها با در نظر گرفتن مشتری خاصی ساخته شده اند. پلت فرمی که برای یک کسب و کار کوچک لوله کشی ساختمان مناسب است ممکن است برای یک پیمانکار بزرگ ساختمانی مناسب نباشد.
وقتی نوبت به انتخاب بهترین نرم افزار ERP در شرکت های ساخت و ساز می رسد، باید زمینه خاص، اندازه کسب و کار، اهداف تجاری و نیازهای تجاری خود را در نظر بگیرید و آن را با بودجه و محیط فناوری اطلاعات موجود خود متعادل کنید.
ماژول هایی که باید در ERP صنعت ساخت و ساز جستجو کنید
شرکت های ساختمانی باید به دنبال یک سیستم ERP باشند که دارای ماژول های مهم ERP زیر باشند:
- حسابداری
- مدیریت دارایی
- مدیریت مالی
- حقوق و دستمزد
- مدیریت پیمانکاران
- لجستیک و حمل و نقل
- برنامه ریزی
- مدیریت پیچیده نیروی کار
- فرآیندهای گردش کار
- مدیریت پروژه
- مدیریت وظایف
- منابع انسانی