شماره تماس: 984191011210+

برنامه ریزی منابع سازمانی ERP چیست؟ – مزایا و مهم ترین ماژول های آن

برنامه ریزی منابع سازمانی ERP

برنامه ریزی منابع سازمانی ERP ، نرم افزار یا پلتفرمی است که شرکت ها برای مدیریت و تلفیق بخش های اساسی کسب و کار خود از آن استفاده می کنند. بسیاری از نرم افزارهای ERP برای شرکت ها نقش حیاتی دارند، زیرا به آنها کمک می کنند تا با یکپارچه سازی تمام فرآیندهای مورد نیاز، برنامه ریزی منابع را برای مدیریت شرکت خود، به راحتی و با یک سیستم واحد اجرایی کنند. یک سیستم جامع برنامه ریزی منابع سازمانی ERP می تواند برنامه ریزی، خرید کالا، فروش، بازاریابی، مالی، منابع انسانی و موارد دیگر را به راحتی با یکدیگر تلفیق کند.

چند نکته مهم

– نرم افزار ERP می تواند تمام فرآیندهای مورد نیاز برای فعالیت یک شرکت را با یکدیگر هماهنگ کند.

– راهکارهای ERP در طول سال ها تکامل یافته اند و اکنون بسیاری از آنها نوعی برنامه کاربردی مبتنی بر وب (ERP تحت وب) هستند که کاربران می توانند از راه دور به راحتی به آنها دسترسی داشته باشند.

– برخی از مزایای نرم افزار ERP عبارت است از: جریان آزاد ارتباط بین بخش های مختلف کسب و کار، یک منبع اطلاعاتی واحد، و گزارش دقیق و فوری داده.

– یک شرکت می تواند از بین صدها برنامه ERP سیستم مورد نظر خود را انتخاب کند و بیشتر آنها قابلیت سفارشی سازی شدن دارند.

– اگر یک شرکت سیستم ERP را با دقت پیاده سازی و اجرا نکند، یک سیستم ناکارآمد به وجود خواهد آمد.

آشنایی با برنامه ریزی منابع سازمانی  (ERP)

شما می توانید یک سیستم برنامه ریزی منابع سازمانی ERP را مانند چسبی در نظر بگیرید که سیستم های کامپیوتری مختلف را در یک سازمان بزرگ به هم متصل می کند. بدون نرم افزار ERP هر بخش فقط سیستم خود را برای وظایف مورد نظر خود بهینه سازی می کند. با کمک نرم افزار ERP هر بخش همواره سیستم خود را دارد، ولی همین سیستم ها از طریق یک برنامه و با کمک یک رابط، قابل دسترسی هستند.

سیستم erp مخفف چیست؟

برای آشنایی با سیستم ERP، ابتدا باید بدانیم ERP مخفف چیست، ERP مخفف Enterprise Resource Planning به معنای برنامه ریزی منابع سازمان است. در پاسخ دقیق به نرم افزار ERP چیست می توانیم بگوییم، ERP به مجموعه ای گفته می شود که بخش های گوناگون در سازمان را با یکدیگر یکپارچه کرده و باعث تسهیل ارتباطات و پاسخگویی سریع به نیازها خواهد شد.

 ERP چه کاری انجام می دهد؟

نرم افزارهای کاربردی ERPیا برنامه ریزی منابع سازمان به بخش های مختلف این امکان را می دهد تا بتوانند راحت تر با بقیه بخش های شرکت ارتباط برقرار کنند و اطلاعات خود را نیز به اشتراک بگذارند. اطلاعات مربوط به فعالیت و وضعیت بخش های مختلف را جمع آوری می کنند و این اطلاعات را طوری در اختیار بخش های دیگر قرار می دهند تا بتوانند از آن استفاده مفید و سازنده داشته باشند.

نکته مهم

نرم افزارهای ERP با پیوند دادن اطلاعات مربوط به تولید، امور مالی، توزیع و منابع انسانی، به یک شرکت کمک می کنند تا از وضعیت خود، آگاهی بیشتری به دست آورد.

نرم افزارهای ERP با پیوند دادن اطلاعات مربوط به تولید، امور مالی، توزیع و منابع انسانی، به یک شرکت کمک می کنند تا از وضعیت خود، آگاهی بیشتری به دست آورد. از آنجایی که یک برنامه ERP فناوری های مختلف مورد استفاده هر بخش کسب و کار را به هم ارتباط می دهد، می تواند کارهای تکراری پرهزینه و فناوری های ناسازگار را به راحتی حذف کند. این فرآیند اغلب حساب های پرداختنی، سیستم های کنترل سهام، سیستم های نظارت بر سفارش و پایگاه های داده مشتریان را در یک سیستم یکپارچه سازی می کند.

برنامه ریزی منابع سازمان ERP چگونه کار می کند؟

سیستم جامع برنامه ریزی منابع سازمانی ERP

ERP طی سال ها از استفاده از الگوهای سنتی نرم افزار که در آنها از سرورهای فیزیکی مشتری و سیستم های ورود دستی استفاده می شد تا به استفاده از نرم افزار مبتنی بر ابر با دسترسی از راه دور و مبتنی بر وب، تکامل یافته است. این پلتفرم عموما توسط شرکتی که آن را ایجاد کرده است نگهداری می شود و شرکت های مشتری فقط و فقط خدمات ارائه شده توسط این پلتفرم را اجاره می کنند.

کسب و کارها برنامه هایی را که می خواهند استفاده کنند انتخاب می کنند. سپس شرکت میزبان برنامه ها را بر روی سروری که مشتری اجاره کرده بارگذاری می کند و هر دو طرف برای ادغام فرآیندها و داده های مشتری در پلتفرم تلاش می کنند.

هنگامی که همه بخش ها به سیستم متصل شدند، همه داده ها روی سرور جمع آوری می شوند و فورا در دسترس کسانی که اجازه استفاده از آن را دارند قرار می گیرند. گزارش ها را می توان با کمک اعداد، نمودارها یا سایر تصاویر و وسایل کمکی که مشتری برای تعیین عملکرد کسب و کار خود و بخش های مختلفش به آن نیاز دارد، تولید کرد.  اگر سیستم ERP به دقت پیاده سازی نشود، ممکن است هزینه های سرسام آوری برای شرکت داشته باشد.

مزایای برنامه ریزی منابع سازمانی

کسب و کارها دلایل مختلفی برای استفاده از از برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) دارند. مانند رشد سازمان، کاهش هزینه ها و بهبود عملکردها. ممکن است منافعی که شرکت ها به دنبال آن هستند با منافعی که محقق می شود، متفاوت باشند. با این حال، برخی از آنها ارزش بازگو کردن دارند. مانند:

1- بهبود دقت و بهره وری

ادغام و اتوماسیون فرآیندهای کسب و کار، موارد اضافه را حذف می کند و دقت و بهره وری را در سازمان بهبود می بخشد. علاوه بر این، بخش هایی که فرآیندهای به هم پیوسته دارند می توانند وظایف خود را برای دستیابی به نتایج سریع تر و بهتر، هماهنگ کنند.

2- افرایش کارایی

برنامه ریزی منابع سازمانی یا نرم افزار ERP به کسب و کارها این امکان را می دهد تا با سرعت بیشتری به اطلاعات مورد نیاز مشتریان، فروشندگان و شرکای تجاری دسترسی داشته باشند. این کار تاثیر زیادی بر افزایش و بهبود رضایت مشتری و کارکنان، پاسخ گویی سریع تر و افزایش میزان دقت خواهد داشت. علاوه بر این، هزینه های مربوطه اغلب کاهش می یابد زیرا شرکت عملکرد کارآمدتر خواهد داشت. نرم افزار ERP وسعت دید کامل را فراهم خواهد کرد و به مدیریت اجازه خواهد داد تا برای تصمیم گیری بهتر، به داده های آنلاین و به روز، دسترسی داشته باشد.

3- افزایش همکاری

بخش های مختلف یک سازمان می توانند تعامل و همکاری بهتری با یکدیگر داشته باشند و دانش خود را با هم به اشتراک بگذارند. هم افزایی نیروی کار تازه وارد می تواند بهره وری و رضایت کارکنان را بهبود بخشد، زیرا این کارکنان بهتر خواهند توانست تاثیر هر گروه عملیاتی بر مأموریت و چشم انداز شرکت را مشاهده و لمس کنند. در ضمن وظایف پیش پا افتاده و دستی حذف خواهند شد و به کارکنان این امکان را خواهد داد تا زمان خود را به وظایف مهم و با ارزش تر اختصاص دهند.

4- بهبود گزارش دهی

گزارش دهی داده ها در ERP

برخی از کسب و کارها از گزارش دهی  داده های آنلاین و پیشرفته از یک سیستم تک منبعی، سود می برند. گزارش دهی دقیق و کامل به شرکت ها کمک می کند تا برنامه ریزی دقیقی از بودجه بندی، پیش بینی و اطلاع رسانی وضعیت عملیات به سازمان و ذی نفعان مانند سهامداران، داشته باشند.

نقاط ضعف  ERP

یک سیستم جامع برنامه ریزی منابع سازمانی ERP نمی تواند همیشه ناکارآمدی های یک کسب و کار را از بین ببرد یا همه چیز را بهبود بخشد. شرکت نیز ممکن است نیاز داشته باشد که در مورد نحوه سازماندهی خود تجدید نظری انجام دهد یا در غیر این صورت ممکن است با یک فناوری ناسازگار روبرو شود.

سیستم های ERP معمولا به دلیل عدم تمایل شرکت به کنار گذاشتن فرآیندهای کاری قدیمی، در دستیابی به اهدافی که به خاطر آن نصب شده اند، شکست می خورند. برخی از شرکت ها نیز ممکن است به کنار گذاشتن نرم افزارهای قدیمی که در گذشته به خوبی کار می کردند، تمایلی نداشته باشند.

نکته مهم

سیستم های ERP معمولا به دلیل عدم تمایل شرکت به کنار گذاشتن فرآیندهای کاری قدیمی، در دستیابی به اهدافی که به خاطر آن نصب شده اند، شکست می خورند.

راه حل این است که از تقسیم پروژه های ERP به پروژه های کوچک تر جلوگیری کنید چون می توانند منجر به افزایش هزینه ها شوند. به کارگیری اصول مدیریت تحول در طول چرخه عمر ERP، از خرابی هایی که اجرای کامل پروژه را می تواند به خطر بیاندازد جلوگیری می کند یا آنها را کاهش می دهد.

چرا برنامه ریزی منابع سازمانی اهمیت دارد؟

نرم افزار برنامه ریزی منابع سازمانی ERP با ارائه راه حل های تک سیستمی، فرآیندها را در کل کسب و کسب با هم تلفیق و هماهنگ می کند. این برنامه ها به کاربران اجازه می دهند تا در یک رابط کاربری واحد تعامل داشته باشند، اطلاعات خود را به اشتراک بگذارند و همکاری متقابل داشته باشند. این برنامه ها بهره وری، همکاری و کارایی سازمان را افزایش می دهند.

مهم ترین ماژول های پایه ERP

ماژول های برنامه ریزی منابع سازمان erp

یک نرم افزار برنامه ریزی منابع سازمانی ERP شامل ماژول های مختلفی است و دارای مجموعه ای از امکاناتی است که برای استفاده در جنبه های مختلف کسب و کار، از جمله نقش های پشتیبانی و پنل مشتریان طراحی شده اند. این امر فراتر از امور مالی و سایر عملکردهای اساسی مانند مدیریت زنجیره تامین کالا و ارتباط با مشتری است. در ادامه و به تفکیک، پرکاربردترین و مهم ترین ماژول های نرم افزار ERP خواهیم پرداخت.

ماژول مدیریت پروژه
پیشنهاد ماژول
ماژول مدیریت پروژه

1- ماژول امور مالی

به جرات می توان گفت که یک ماژول مالی، تقریبا اساس هر سیستم جامع برنامه ریزی منابع سازمانی ERP است که قابلیت مدیریت دفتر کل و تمام داده های مالی را دارد. ماژول مالی می تواند همه تراکنش ها، از جمله حساب های پرداختنی (AP) و حساب های دریافتنی (AR) را ردیابی کند و مغایرت گیری ها و گزارش های مالی را نیز مدیریت کند.

2- ماژول تدارکات

این ماژول برنامه ریزی منابع سازمانی ERP خریدهای انجم شده را مدیریت می کند، چه موادِ خام باشد چه کالاهای آماده. این ماژول می تواند درخواست ها برای مظنه ها و سفارش های خرید را خودکارسازی کند و زمانی که به برنامه ریزی تقاضا وصل شده باشد، می تواند خرید بیش از حد و خرید کمتر از حد تعیین شده را مدیریت کند و به حداقل برساند.

3- ماژول تولید

مرحله تولید می تواند امری پیچیده باشد. ماژول تولید سیستم برنامه ریزی منابع سازمانی به شرکت ها کمک می کند تا تمام مراحل تولید محصولات را با یکدیگر هماهنگ کنند. این ماژول می تواند این اطمینان را به شما بدهد که میزان کالای تولیدی شما مطابق با میزان کلای تقاضا شده باشد و بر تعداد کالاهای در حال تولید و تمام شده نظارت خواهد داشت.

ماژول وظایف کاواک
پیشنهاد ماژول
ماژول وظایف کاواک

4- مدیریت موجودی کالا

یک ماژول مدیریت موجودی کالا، سطوح موجودی فعلی را تا سطح SKU نشان می دهد و اعداد آن را در زمان واقعی به روز می کند و معیارهای کلیدی مرتبط با موجودی کالا را اندازه گیری می کند. هر شرکت مبتنی بر تولید محصول، برای بهینه سازی موجودی کالای خود بر اساس تقاضای فعلی و تقاضای پیش بینی شده به این ماژول نیاز دارد.

5- ماژول مدیریت سفارش ها

کار این ماژول نظارت و الویت بندی سفارشات مشتریان به محض ورودشان از تمام کانال ها می باشد و پیشرفت آنها را بعد از ارسال پیگیری می کند. یک ماژول مدیریت سفارش می تواند زمان انجام کارها و تحویل کالا را سرعت دهد و در نتیجه تجربه مشتری را بهبود بخشد.

6- ماژول مدیریت انبار

یک ماژول مدیریت انبار، فعالیت های انبار مانند دریافت، انتخاب کردن، بسته بندی و حمل و نقل را مدیریت می کند. این ماژول می تواند با شناسایی راه های کارآمدتر برای اجرای این وظایف، در زمان و هزینه انبارداری صرفه جویی کند.

7- ماژول مدیریت ارتباط با مشتری یا CRM

crm در برنامه ریزی منابع سازمان erp

CRM یک ماژول محبوب برای کسب و کارها در طیف های گسترده ای از صنعت است. این ماژول که به صورت یکپارچه در برنامه ریزی منابع سازمانی ERP وجود دارد، تمام ارتباطات با مشتریان را ردیابی می کند، به مدیریت سرنخ ها کمک می کند و می تواند خدمات مشتری را بهبود بخشد تا در نهایت فروش را افزایش دهد.

8- اتوماسیون خدمات حرفه ای یا  PSA

کسب و کارهای خدماتی اغلب از ماژول اتوماسیون خدمات حرفه ای (PSA) برای برنامه ریزی و ردیابی پروژه ها، از جمله زمان و منابع صرف شده برای آنها، استفاده می کنند. این ماژول می تواند دریافت صورتحساب مشتری را ساده کند و همکاری بین کارکنانی که روی یک پروژه کار می کنند را تشویق کند.

9- مدیریت نیروی کار یا WFM

ماژول مدیریت نیروی کار (WFM) میزان حضور و غیاب و ساعات کار کارمندان را ردیابی می کند و برخی از این ماژول ها حتی می توانند حقوق و دستمزد را نیز مدیریت کنند. این ابزار می تواند ورود و خروج، غیبت و بهره وری را برای هر بخش، تیم و یا کارمند تکی ثبت کند.

10- ماژول مدیریت منابع انسانی یا HRM

hrm در برنامه ریزی منابع سازمانی erp

ماژول مدیریت منابع انسانی (HRM) یا مدیریت سرمایه انسانی (HCM) مشابه ماژول مدیریت نیروی کار است. سوابق کارمندان را با اطلاعات دقیق، مانند PTO موجود و بررسی عملکرد، نگه می دارد و می تواند روندهای نیروی کار را در بخش ها یا جمعیت های مختلف نشان دهد.

11- ماژول تجارت الکترونیک

یک ماژول تجارت الکترونیک در برنامه ریزی منابع سازمانی ERP به خرده فروشان و برندها اجازه می دهد تا قسمت های پشتیبانی و پنل مشتریان فروشگاه های آنلاین خود را مدیریت کنند. آنها می توانند ظاهر و حس و حال سایت را تغییر دهند و صفحات محصول را با این نرم افزار اضافه و به روز کنند.

12- ماژول اتوماسیون بازاریابی

این ماژول تلاش های بازاریابی را در تمام کانال های دیجیتال از جمله ایمیل، وب، شبکه های اجتماعی مدیریت می کند و سازمان ها را قادر می سازد تا پیام های خود را بهینه و شخصی سازی کنند. یک ابزار اتوماسیون بازاریابی مانند ماژول فرصت های فروش می تواند منجر به افزایش فروش و وفاداری مشتری شود.

چگونه ERP می تواند یک کسب و کار را بهبود بخشد و به آن کمک کند؟

نرم افزار برنامه ریزی منابع سازمانی ERP شرکت ها را قادر می سازد تا بتواند حوزه هایی از کسب و کار را که امکان بهبود دارند را به راحتی شناسایی کنند. جذب کاربر کلیدی است و نقش بسیار مهمی ایفا می کند؛ هرچه کارکنان بیشتری به نرم افزار دسترسی داشته باشند، احتمال پیدا کردن ایرادات سیستم بیشتر خواهد بود. برای مثال، افزایش تقاضا برای یک محصول خاص یا ارسال دیرهنگام کالا از سوی تامین کننده و یا بحران قریب الوقوع جریان نقدینگی. در نتیجه کارمندان پیوسته خواهند توانست مشکلات پیش آمده را تا حد امکان کاهش دهند.

مدیران اجرایی عموما بر نتایج تمرکز می کنند، و از اطلاعات برای دست یافتن به اهدافی مانند افزایش کارایی، کاهش هزینه ها و پاسخ به نیازهای در حال تغییر مصرف کننده یا شرایط بازار، استفاده می کنند.

در واحدهای تجاری، نرم افزار برنامه ریزی منابع سازمانی ERP می تواند بسیاری از وظایفی که مستعد خطا هستند، مانند تطبیق حساب ها، صورت حساب مشتری و پردازش سفارش را خودکارسازی کند و اطلاعات مورد نیاز برای کارآمدتر کردن فعالیت های شرکت را برای تیم ها فراهم کند.

اما زیبایی واقعی ERP این است که نه تنها با ذخیره و سازمان دهی داده ها، بلکه شناسایی الگوها و علامت گذاری ناهنجاری هایی که نیاز به بررسی دارند، هم دید عمیقی از سلامت شرکت و هم بینش های دقیقی از یک فرآیند یا KPI خاص ارائه می کند.

سایر نکات مثبت کسب و کار:

دسترسی به داده ها از هر نقطه: کارمندان دیگر نیازی ندارند به جستوجو در میان انبوهی از کاغذها یا فایل های پراکنده بر روی میزکار خود بپردازند. با سیستم برنامه ریزی منابع سازمانی ERP مبتنی بر ابر، مدیر انبار می تواند در حالی که در فروشگاه است از طریق تلفن همراه وارد سیستم شود، یا یک فروشنده می تواند موجودی کالاها را در حالی که همراه مشتری است به راحتی بررسی کند.

اطلاعات همیشه به روز هستند: از آنجایی که سیستم ERP به طور مداوم اطلاعات را از بخش های مختلف دریافت می کند، بلافاصله با خروج کالا، ارسال پرداخت یا ارسال ایمیل به مشتریان، به روزرسانی می شود. این یک مزیت بزرگ است زیرا تصمیم گیرندگان قادر خواهند بود بر اساس داده های به روز لحظه ای، انتخاب های خود را انجام دهند.

تصمیمات تجاری بر اساس داده های یکسان: با کمک یک پایگاه داده مشترک، همه تصمیم گیرندگان با هم همسو هستند. هیچ منبع اطلاعاتی تکراری یا متناقضی وجود ندارد و شرکت ها قابلیت برنامه ریزی و توزیع خودکار گزارش های پویا را دارند. شما به سادگی با کلیک کردن بر روی گزارش مورد نظر می توانید به داده های بنیادی دسترسی داشته باشید.

چه کسب و کارهایی می توانند از ERP استفاده کنند؟

شرکت های صنایع مختلف، با الگوهای متنوع کسب و کار، به مزایای استفاده از ERP پی برده اند. راهکارهای انعطاف پذیر با عملکرد گسترده می توانند طیف گسترده ای از نیازهای سازمان ها و الزامات آن را برآورده کنند. صنایعی که برای اجرا و راه اندازی کسب و کار خود روی برنامه ریزی منابع سازمانی ERP حساب می کنند عبارتند از:

  • تبلیغات و رسانه های دیجیتال
  • پوشاک، کفش و لوازم جانبی
  • فروشگاه های محلی
  • مشاوره
  • تحصیلات
  • انرژی
  • خدمات مالی
  • اغذیه و نوشابه
  • سلامت و زیبایی
  • مراقبت های بهداشتی و علوم زیستی
  • خدمات آی تی
  • تولید
  • رسانه و نشر
  • غیر انتفاعی
  • خدمات حرفه ای
  • رستوران ها و هتل ها
  • خرده فروشی
  • نرم افزار و فناوری
  • حمل و نقل و تدارکات
  • توزیع عمده

نقش ها و کاربران سیستم برنامه ریزی منابع سازمانی ERP

در ادامه، برخی از کسب و کارهایی که در آنها از ERP استفاده می کنند، آمده است. اما تنها محدود به این موارد نیستند:

امور مالی و حسابداری

تیم حسابداری اغلب اولین پذیرنده سیستم برنامه ریزی منابع سازمانی ERP است. این گروه تمامی تراکنش ها و سایر اطلاعات مالی موجود در سیستم از جمله حساب های پرداختنی  (AP)، حساب های دریافتنی (AR)  و حقوق و دستمزد کارمندان را ردیابی می کند و گزارش می دهد. با استفاده از  ERP، کارشناسان برنامه ریزی و تجزیه و تحلیل مالی  (FP&A)، چه نقشی جداگانه داشته باشند چه بخشی از قسمت حسابداری باشند، می توانند داده های مالی جامع را به پیش بینی ها و گزارش های درآمد و هزینه ها و جریان نقدینگی تبدیل کنند.

زنجیره تامین کالا

کارمندانی که بر فعالیت های انجام شده تمرکز دارند، گروهی است متشکل از ماموران خرید، برنامه ریزهای موجودی کالا، مدیران انبار و رهبران ارشد زنجیره تامین کالا. که این افراد برای اطمینان از جریان روان و مداوم کالا از تامین کننده به مصرف کننده، به سیستم برنامه ریزی منابع سازمانی ERP متکی هستند. آنها برای بهینه سازی سطح موجودی، اولویت بندی سفارشات، به حداکثر رساندن ارسال به موقع، جلوگیری از اختلالات زنجیره تامین کالا و شناسایی فرآیندهای ناکارآمد یا دستی، بر روی اطلاعات دقیق ارائه شده توسط سیستم حساب می کنند.

فروش و بازاریابی

یک راهکار برنامه ریزی منابع سازمانی ERPمی تواند با خودکارسازی مدیریت سرنخ ها و نظارت بر تعاملات مشتریان احتمالی با شرکت شما، بهره وری تیم فروش شما را افزایش دهد و نتایج بهتری را برای تیم فروشتان کسب کند. نمایندگان می توانند بحث ها را مستند کنند و وضعیت مشتریان بالقوه را در حین حرکت در کانال فروش تغییر دهند. با استفاده از همین سوابق، بخش بازاریابی می تواند دسترسی به همه کانال ها، از ایمیل و تبلیغات نمایشی گرفته تا رسانه های اجتماعی را خودکارسازی و مدیریت کند و اثربخشی آن پیام ها و کانال ها را برای تخصیص بهتر بودجه اندازه گیری کند.

منابع انسانی

بخش منابع انسانی تمام اطلاعات کارکنان و روندهای گسترده تر نیروی کار در سیستم برنامه ریزی منابع سازمانی ERP یا نرم افزار ERP را دنبال می کند. و می تواند به سرعت اطلاعات تماس، جزئیات پاداش و مزایا و سایر اسناد را برای هر کارمند پیدا کند. منابع انسانی می تواند با استفاده از معیارهایی مانند نگهداری بر اساس بخش، میانگین دستمزد بر اساس عنوان، نرخ ارتقاء و سایر معیارها را برای نظارت بهتر بر تخصیص کارکنان در جایگاه مناسب تر و کمک به مدیران بخش کسب و کار استفاده کند.

5 ویژگی کلیدی سیستم های ERP

شما اکنون می دانید که چرا نرم افزار ERP برای شرکت ها بسیار حیاتی است و مزایای کلیدی و تاثیرگذاری که را برای آنها فراهم می کند. اما چه چیزی ERP  را به یک سیستم ERP تبدیل کرده و آن را از سایر انواع نرم افزارهای تجاری متمایز کرده  است؟ چند ویژگی کلیدی برای درک ارزش کامل ERP عبارتند از:

1- پایگاه داده مشترک

بسیاری از مزایای ERP از یک پایگاه داده مشترک به وجود آمده اند که به سازمان ها اجازه می دهد اطلاعات را از بخش های متعدد دریافت و آنها را در یک محل متمرکز کنند. این منبع واحد از داده های آنلاین، نیاز به ادغام دستی پایگاه های داده جداگانه را به طور کامل حذف می کند و هر کدام از این پایگاه های داده توسط توابع تجاری که به آنها خدمت می کنند کنترل می شود. یک پایگاه داده مشترک، دیدی سازگار و متقابل از شرکت را امکان پذیر می کند.

2- UX/UI پایدار

بخش ها و وظایف مختلف، همه از یک رابط کاربری (UI) استفاده می کنند و تجربه کاربری (UX) مشابهی با ERP دارند. ماژول های مدیریت موجودی کالا، منابع انسانی و امور مالی همگی ظاهر و عملکرد مشترکی دارند، مشروط بر اینکه این نرم افزارها را از یک فروشنده واحد دریافت کرده باشید. این امر نرخ پذیرش نرم افزار را افزایش می دهد و می تواند حرکت کارکنان را بین بخش ها آسان تر کند. یک UX و UI ثابت هم چنین منجر به افزایش کارایی می شود زیرا کاربران می توانند به سرعت اطلاعات را از همه گوشه های کسب و کار پیدا کرده و درک کنند.

3- یکپارچه سازی فرآیند کسب و کار

یک سیستم برنامه ریزی منابع سازمان باید بتواند فرآیندهایی که کسب و کار شما را به سوی موفقیت سوق می دهد را پشتیبانی و یکپارچه سازی کند چه مربوط به حسابداری باشد چه مربوط به مدیریت زنجیره تامین کالا یا بازاریابی. یک پلتفرم مناسب، توانایی یکسان سازی مجموعه متنوعی از فرآیندها را خواهد داشت، برای مثال پیوند جریان های کاری که نقش مهمی در موفقیت شرکت ایفا می کنند، بهره وری و دیده شدنشان را افزایش می دهد و این خود در نهایت به کاهش هزینه ها منجر خواهد شد.

4- اتوماسیون

یکی دیگر از ویژگی های اساسی نرم افزار ERP، توانایی خودکارسازی وظایف تکراری مانند حقوق و دستمزد، صورت حساب مشتری، پردازش سفارش و گزارش دهی است. این امر ورود دستی و گاهی تکراری داده ها را کاهش می دهد و باعث صرفه جویی در زمان و به حداقل رساندن خطاها می شود. اتوماسیون، وقت کارکنان شما را آزاد می کند تا بر روی کارهایی با ارزش افزوده بیشتر تمرکز کنند و از دانش و مهارت های خاص آنها بهره می برد.

5- تجزیه و تحلیل داده ها

یکی از با ارزش ترین جنبه های برنامه ریزی منابع سازمانی ERP این است که انبارهای عظیم اطلاعاتی را تجزیه و تحلیل می کند. زمانی که بتوانید داده ها را تقریبا از هر بخش از کسب و کارتان را با گزارش های هوشمندانه ترکیب و تطبیق دهید، حوزه هایی را که عملکرد فوق العاده خوبی دارند و آنهایی که نمی توانند انتظارات را به خوبی برآورده کنند را کشف خواهید کرد. مدیران می توانند مشکلات را تجزیه و تحلیل کنند و بلافاصله برای حل آنها دست به کار شوند.

انتخاب سیستم ERP مناسب

ERP  یک سیستم حیاتی کسب و کار است که باید با نحوه عملکرد هر شرکت هماهنگ باشد. بنابراین هیچ پلتفرمی با عنوان «بهترین پلتفرم» وجود ندارد. قابلیت های مورد نیاز، مدل استقرار ترجیحی و اندازه شرکت همگی بر تصمیم شما در هنگام خرید یک سیستم برنامه ریزی منابع سازمانی ERP  تأثیر خواهد گذاشت. به دنبال فروشندگان معتبر با سابقه بروید که در کار با شرکت ها مشابه و هم رده شما دارای پروژه های موفقیت آمیزی هستند.

همیشه از انها نمونه کار بخواهید و از آنها بخواهید که مشتریان قدیمی خود را معرفی کنند و داستان های موفقیت آنها را بررسی کنید. کسب و کارها باید نقشه راه خود را ارائه دهند و نرم افزار را برای فناوری های نوظهور مانند اینترنت اشیا و بلاک چین نیز در نظر بگیرند.

با ماژول هایی که برای کسب و کارتان پایه گذاری شده اند شروع کنید و از همانجا کارتان را گسترش دهید. شرکت ها اغلب با یک ماژول مالی شروع می کنند تا وظایف اساسی حسابداری را خودکارسازی کنند و به میدیران اجازه دهند به راحتی نقدینگی موجود و جریان پول را در داخل و خارج از سازمان مشاهده کنند. شرکت های مبتنی بر محصولات معمولا می خواهند موجودی و مدیریت سفارش را هر چه سریع تر دیجیتالی کنند، زیرا این امر می تواند صرفه جویی فوری و قابل توجهی در زمینه تهیه محصول، ذخیره سازی و حمل و نقل ایجاد کند.

یک برنامه تجارت الکترونیک که به سیستم برنامه ریزی منابع سازمانی ERP متصل می شود برای فروشندگانی که به این کانال فروش متکی هستند، اولویت دارد. از سوی دیگر، سازمان های خدماتی ممکن است با یک برنامه اتوماسیون خدمات حرفه ای  (PSA) شروع به کار کنند تا وقت کارمندان و ردیابی منابع و صورت حساب پروژه را ساده تر کنند.

نرم افزار ERP کاواک

نرم افزار ERP کاواک یک نرم افزار ERP تحت وب است. با Kavak ERP، شرکت ها می توانند کل کسب و کار خود را بر روی یک پلت فرم واحد مدیریت کنند. سیستم جامع برنامه ریزی منابع سازمانی کاواک راهکارهایی برای حسابداری، مدیریت موجودی، مدیریت سفارش، تولید، بازاریابی و فروش و منابع انسانی دارد تا به کل سازمان شما کمک کند تا از بهترین شیوه ها استفاده کند. نرم افزار کاواک داده ها و فرآیندها را از تمام عملکردهای اصلی کسب و کار یکپارچه می کند تا تمام مزایای سیستم برنامه ریزی منابع سازمانی ERP ذکر شده در اینجا را ارائه دهد.

اکنون زمان آن رسیده که به بررسی سیستم های برنامه ریزی منابع سازمانی مختلف و برنامه ریزی برای پیاده سازی آن بپردازید. فرم زیر را تکمیل نمایید تا به مشاهده نسخه دمو نرم افزار کاواک دسترسی داشته باشید و با دید بهتری نسبت به خرید نرم افزار ERP اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در مطالب کاواک

کاواک در شبکه‌های اجتماعی

شاید دوست داشته باشید

درخواست پروپوزال