اگر به دنبال روشی کارآمد برای اداره کسب و کار خود هستید، باید به بررسی سیستم های ERP به منظور خرید بهترین آنها بپردازید. بنابراین باید بدانید که نرم افزار ERP چگونه کار می کند؟ ERP می تواند به شما کمک کند تا هزینه های سربار خود را به حداقل برسانید و در عین حال کارایی کسب و کار خود را به حداکثر برسانید. هدف هر صاحب کسب و کاری این است که کسب و کار خود را به طور موثر و با حداکثر سود اداره کند.
برای کمک به افزایش بهره وری می توانید سایر برنامه های خود را به طور یکپارچه به ERP متصل کنید. این ما را به سوال اصلی می رساند – ERP چیست و چگونه کار می کند؟
تعریف ERP چیست و چه معنایی دارد؟
ERP مخفف عبارت Enterprise Resource Planning و به معنی برنامه ریزی منابع سازمانی است. این یک نرمافزار مدیریت عالی است که میتواند به شما کمک کند تا با خودکار کردن تمام کارهای روزمره خود، کسب و کار خود را به طور موثر اداره کنید. تمام وظایف تجاری شما مربوط به فروش، منابع انسانی، موجودی، امور مالی و غیره همه در یک سیستم در دسترس هستند.
ERP به شما تصویر بزرگتر و بهتری را با به روز رسانی های لحظه ای برای نظارت آسان بر رشد کسب و کارتان ارائه می دهد. این نرم افزار یک راه آسان برای اصلاح هر گونه اشتباه یا تغییر استراتژی های تجاری بهتر، در صورت نیاز، برای بهبود پیشرفت کسب و کار شما است. شما می توانید با مطالعه مقاله نرم افزار ERP چیست؟ به اطلاعات بیشتری در مورد این نرم افزار دست پیدا کنید.
ERP چگونه کار می کند؟
تا به حال، باید کنجکاو باشید تا بدانید ERP چگونه کار می کند؟ و نحوه کار نرم افزار ERP را بدانید. سیستم ERP به گونه ای کار می کند که به شما کمک می کند تا کارایی کسب و کار خود را افزایش دهید که به نوبه خود سودآوری شما را بهبود می بخشد. سیستم ERP یک نرم افزار مدیریت فرآیند تجاری است که به شما امکان می دهد داده ها را از طریق یک نرم افزار جمع آوری و سازماندهی کنید.
انجام این کار با ارائه کنترل کامل بر منابع کسب و کارتان، عملیات شرکت شما را در هر بخش بهبود می بخشد. به جای رفت و برگشت از یک برنامه به برنامه دیگر برای بخش های مختلف، می توانید همه چیز را در یک سیستم و از طریق نرم افزار ERP یکپارچه کنید.
با این حال، برای دستیابی به این سطح از کارایی برای شرکت خود، باید روی یک سیستم ERP خوب سرمایه گذاری کنید. این سرمایه گذاری به شما کمک می کند تا دید خودکار و بینش واضح تری در مورد عملیات کسب و کار خود داشته باشید. نرم افزار ERP دارای چندین ابزار است که می تواند گزارش ها و معیارهای مختلفی را به بخش های مختلف شرکت شما ارائه دهد.
کارایی کسب و کار شما با کاهش منابع مورد استفاده بهبود می یابد، بدون اینکه بر کیفیت و عملکرد شرکت شما آسیبی وارد شود. این منابع می تواند زمان، پول، کارکنان، مواد اولیه و غیره باشد.
با گزارشات و معیارهای ارائه شده توسط نرم افزار ERP، تصویر کاملی از نحوه استفاده از منابع خود به دست می آورید.
با گزارشات و معیارهای ارائه شده توسط نرم افزار ERP، تصویر کاملی از نحوه استفاده از منابع خود به دست می آورید. این داده ها را می توان برای بهبود روش انجام منابع یا رویه ها مورد استفاده قرار داد، که در نهایت به حداکثر کردن رشد کسب و کار شما کمک می کند.
شما به راحتی می توانید نواحی یا رویه هایی را که ممکن است عملکرد ضعیفی داشته باشند و ممکن است نیاز به توجه ویژه و کمک به آنها داشته باشند را مشخص کنید. با همه داده ها در یک مکان، در زمان خود صرفه جویی می کنید که می توانید از آن برای ایجاد تغییرات در استراتژی های کسب و کار خود استفاده کنید.
چرا به یک سیستم ERP نیاز دارید؟
نرم افزار ERP چگونه کار می کند؟ و چگونه می تواند به شما کمک کند؟ نحوه کار نرم افزار ERP چگونه است؟ از آنجایی که چندین برنامه در یک سیستم ERP ادغام شدهاند، تیم فروش که سفارشها را از طریق تلفن انجام میدهند، میتوانند تعداد ویجتهای موجود در هر دقیقه را ببینند. تولید به همان داده ها نگاه می کند و می داند که آیا میزان تولید را در خط تولید افزایش دهد یا خیر.
وقتی این وظایف به صورت خودکار انجام می شوند، به راحتی می توانید ببینید که چقدر سریعتر می توانید کار کنید. همچنین هنگام خرید نرم افزار ERP یکپارچه به جای برنامه های کاربردی، به راحتی می توانید ببینید که چقدر مقرون به صرفه تر است.
چگونه ERP برای استارت آپ ها و شرکت ها کار می کند؟
ERP برای استارت آپ ها و دیگر کسب و کارها کار می کند و کارایی آنها را با کاهش هزینه های منابع شما بهبود می بخشد، بدون اینکه کیفیت محصولات و خدمات شما به خطر بیفتد. بسیاری از نرم افزارهای ERP در دسترس هستند، اما شما باید نرم افزاری را انتخاب کنید که برای نوع صنعت شما مناسب است.
نرم افزار ERP را می توان بر روی هر رایانه، تبلت یا تلفن همراه دانلود کرد. اگرچه نرم افزارهای مختلف ERP برای صنایع مختلف مورد نیاز است، اما همه آنها کم و بیش مزایا و اهداف یکسانی را در اختیار کاربران خود قرار می دهند. مزایای ارائه شده توسط نرم افزار ERP برای کسب و کارهای کوچک و متوسط، استارتاپ ها، و شرکت های بزرگ در زیر ذکر شده است:
1. رابط کاربری آسان
در ادامه موضوع بحث مان یعنی ERP چگونه کار می کند؟ در مورد مزایای این نرم افزار صحبت می کنیم. چه یک کسب و کار کوچک راه اندازی کنید یا یک شرکت بزرگ، با استفاده از نرم افزار ERP، به راحتی به تمام عملیات شرکت خود در یک مکان دسترسی خواهید داشت. میتوانید از نرمافزار ERP از دفتر مرکزی شرکت خود استفاده کنید و یک مجموعه ERP مشترک باز کنید تا اطلاعات مربوط به شعبه ها، واحدها و دیگر شرکت های زیرمجموعه خود را در زمان واقعی دریافت کنید.
2. تجزیه و تحلیل بهتر داده ها
یک ERP چگونه کار می کند؟ ERP با استفاده از ابزارهای هوش تجاری (BI) کار میکند که جمعآوری دادهها، تجزیه و تحلیل و روشهای مختلف گزارشدهی را ارائه میکند تا شما را در جریان پیشرفت شرکتتان قرار دهد. با استفاده از این ابزارهای دقیق، میتوانید بینش آنی درباره عملکرد شرکت خود داشته باشید و ببینید کدام فرآیندها یا بخشها در خدمات کم هستند. هنگامی که کاستی های شرکت خود را شناسایی کردید، می توانید زمان، تلاش و منابع بیشتری را برای عملکرد بهتر آنها سرمایه گذاری کنید.
اگر این کافی نیست، حتی میتوانید گزارشهای سفارشیسازی شده برای شرکت خود دریافت کنید، آن هم زمانی که باید پیشرفت خود را به شرکای تجاری آینده، سهامداران و همچنین کارمندان خود نشان دهید تا آنها را مطلع کنید. به جای اینکه وقت خود را با ورق زدن اسناد و بررسی فایل های اکسل متعدد تلف کنید، می توانید پیشرفت شرکت خود را در یک سیستم نظارت کنید. علاوه بر این، از آنجایی که سیستم ERP را می توان بر روی هر دستگاهی نصب کرد، حتی می توانید پیشرفت شرکت خود را در خانه و روی تلفن همراه خود نظارت کنید.
3. ارتباط بهتر بین بخش ها
با استفاده از نرمافزار ERP، همه چیز را در یک سیستم دریافت میکنید، به این معنی که لازم نیست بین برنامههای مختلف برای هر بخش مانند حسابها، منابع انسانی، و تولید جستجو کنید. با استفاده از ERP احتمال هرگونه ارتباط نادرست و خطاهای انسانی تقریبا هیچ است. نرمافزار ERP ابزارهای ارتباطی را در اختیار کاربران خود قرار میدهد که میتواند با ارائه کانالهای ارتباطی بهتر در داخل و خارج سازمان با تامینکننده مواد خام و مراکز توزیع شما کمک کند.
با استفاده از ERP احتمال هرگونه ارتباط نادرست و خطاهای انسانی تقریبا هیچ است.
4. امنیت داده ها
با شکوفایی در عصر دیجیتال، برای شرکت ها، چه در مقیاس بزرگ و چه در مقیاس کوچک، بسیار مهم است که سیستم های امنیتی خود را بهبود داده و سرمایه گذاری کنند تا از وقوع هرگونه سرقت یا کلاهبرداری جلوگیری کنند. از آنجایی که تمام داده های شما در یک مکان است، مدیریت آن آسان است و احتمال سرقت اسناد مهم را کاهش می دهد.
5. راه حل های سفارشی
اگر نمی توانید نرم افزار ERP را پیدا کنید که تمام نیازهای شما را برآورده کند، می توانید گزینه های سفارشی شده را انتخاب کنید. این راهکارها متناسب با نیازهای کسب و کار شما ساخته شده اند.
ERP چگونه کار می کند؟ – ویژگی های مختلف نرم افزار ERP
نرم افزار ERP چگونه کار می کند؟ امکانات مختلف ارائه شده توسط نرم افزار ERP چیست؟ قابلیت ها و ویژگی های ERP کدامند؟ اینها چند سؤال متداول است که صاحبان کسب و کار معمولا قبل از سرمایه گذاری در یک نرم افزار ERP می پرسند. ویژگی هایی که از نرم افزار ERP دریافت می کنید به ارائه دهنده نرم افزاری که انتخاب می کنید و همچنین بسته ای که انتخاب می کنید بستگی دارد. با این حال، اکثر نرم افزارهای ERP ویژگی های اساسی زیر را دارند:
حسابداری: همه گزارش های مالی شما در یک مکان موجود است. از سفارش خرید شما گرفته تا حقوق و دستمزد
تجارت الکترونیک و وب: فروش آنلاین باید جدا از فروشگاه فیزیکی شما انجام شود. این کار به نظارت مستقل بر سود و فروش به دست آمده از فروشگاه آنلاین شما کمک می کند.
منابع انسانی: کارمندان به همان اندازه مشتریان شما مهم هستند. با نرم افزار ERP می توانید فرآیندهای مدیریت کارمندان خود مانند استخدام، هزینه های حقوق و دستمزد، حضور و غیاب و غیره را مدیریت کنید.
مدیریت موجودی و انبار: با سیستم ERP، اگر کسب و کار شما نیاز به داشتن یک موجودی داشته باشد، مدیریت موجودی شما بسیار آسان می شود. نظارت بر انبار با هوشیاری انجام می شود تا اطمینان حاصل شود که تحویل بدون مشکل انجام می شود.
مدیریت پروژه: برای اینکه ذینفعان و کارمندان در مورد یک پروژه خاص در یک صفحه باشند، نرم افزار ERP یک ابزار مدیریت پروژه ارائه می دهد. این به شما امکان می دهد ارتباط سازنده ای داشته باشید.
CRM و بازاریابی: مدیریت رابطه بین کسب و کار و مشتری یک استراتژی مهم است که به شما کمک می کند تجارت بهتری با سایر طرف ها یا مشتریان انجام دهید. از سوی دیگر، استراتژی های بازاریابی به مشتریان شما اجازه می دهد تا با شرکت شما درگیر شوند.
نتیجه
همانطور که می بینید، سیستم های ERP با حذف تمام مسائل مرتبط با کار دستی، به صورت یکپارچه عمل می کنند. همچنین، به خاطر داشته باشید که سیستم ERP باید با سیستم های نرم افزاری داخلی شما یکپارچه شود تا سازمان شما بتواند به طور یکپارچه کار کند. یکی دیگر از ویژگی های ERP این است که بسیار قابل تنظیم است. شایان ذکر است که یکی از دلایل خرابی سیستم ERP عدم برنامه ریزی است. در نتیجه، باید یک شریک پیاده سازی معتبر را انتخاب کنید.