شماره تماس: 984191011210+

اهمیت ERP در کسب و کار چیست؟

اهمیت ERP

شرکت هایی که نیاز به ساده سازی عملیات خود دارند، باید به طور جدی استفاده از سیستم برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) را در نظر بگیرند. اهمیت ERP برای کسب و کارها به این دلیل است که می تواند وظایف معمول مرتبط با اداره یک کسب و کار را خودکار کند. نرم افزار ERP که برای ترکیب تمام جنبه های تجاری، از حسابداری و مالی گرفته تا خدمات و عملیات به مشتریان، توسعه یافته است، با هدف تقویت توانایی های مدیریت منابع که منجر به افزایش کارایی، بهره وری و صرفه جویی می شود، طراحی شده است.

سیستم های ERP همچنین با ارائه شفافیت کامل در کل سازمان، قضاوت صحیح را با سرعت بیشتری برای مدیران آسان تر می کند. با انجام خودکار این فعالیت‌ها، کسب‌وکارها هم در هزینه و هم زمان صرفه‌جویی می‌کنند و در عین حال دقت و بهره‌وری را به دست می‌آورند. علاوه بر این، راهکارهای ERP اطلاعاتی را در زمان واقعی ارائه می دهند که می تواند برای اهداف پیش بینی و بررسی استفاده شود.

این کمک‌رسانی به شرکت‌ها، تصمیمات بهتری را به سرعت اتخاذ می‌کنند که منجر به عملکرد عملیاتی بهتر می‌شود. در نهایت، برنامه های ERP به سازمان ها کمک می کند تا با ارائه مسیرهای حسابرسی که تغییرات ایجاد شده در کل سیستم را دنبال می کنند، به قوانین بازار پایبند باشند.

اهمیت ERP برای شرکت ها در چیست؟

اهمیت نرم افزار ERP

بسیاری از کسب و کارهای در حال رشد اهمیت سرمایه گذاری در فناوری کسب و کار را که شامل سخت افزار و نرم افزار می شود نادیده می گیرند. اکثر کسب و کارها به نرم افزار حسابداری یا نرم افزار ERP قدیمی تا زمانی که نیاز فوری به تغییر نیاز باشد، ادامه می دهند. یک سیستم با کیفیت برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) برای هر کسب و کاری حیاتی است، زیرا هسته اصلی یک کسب و کار یا سازمان است.

یک سیستم ERP کاملا یکپارچه اجازه می دهد تا جریان یکپارچه اطلاعات در بخش ها و عملکردهای مختلف انجام شود. همچنین به ساده سازی فرآیندهای تجاری و بهبود عملکرد کلی کسب و کار کمک می کند. به طور معمول، ERP فرآیندهای گسترده و عمیق مانند مالی، منابع انسانی، انبارداری، تولید، ارتباط با مشتری، مدیریت سفارش، بازاریابی، فروش، مدیریت پروژه و موارد دیگر را پوشش می دهد. نرم افزار ERP می تواند برای خودکارسازی بسیاری از جنبه های کسب و کار استفاده شود.

نکته مهم

یک سیستم با کیفیت ERP برای هر کسب و کاری حیاتی است، زیرا هسته اصلی یک کسب و کار یا سازمان است.

کسب‌وکارها همچنین می‌توانند از فناوری‌های جدید و مدرن مانند IoT (اینترنت اشیا)، هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، واقعیت افزوده و غیره استفاده کنند. شرکت ها در هر اندازه می توانند از استفاده از ERP بهره مند شوند. مزایای کلیدی شامل صرفه جویی در هزینه، بهینه سازی منابع، کاهش کارهای دستی و تکراری و به حداقل رساندن خطاهای انسانی است.

نرم افزار ERP چیست؟

نرم افزار ERP چیست؟ به طور خلاصه، ERP به معنی برنامه ریزی منابع سازمانی است و مجموعه ای از نرم افزار گفته می شود که برای مدیریت و یکپارچه سازی فعالیت های عملیاتی مختلف در یک کسب و کار عمل می کند. یکی از مزایای سیستم ERP این است که می تواند تمام داده های شرکت شما را از کارکنان، مالی و سایر اطلاعات مهم با بهترین سیستم امنیتی نگه دارد. انجام فعالیت های دستی کسب و کار روزانه ممکن است چالش برانگیز باشد. بنابراین، به شرکت ها اجازه می دهد تا عملیات تجاری خود را خودکار کنند.

دلایل اهمیت ERP برای کسب و کارها چیست؟

آیا تا به حال به این فکر کرده اید که چرا بسیاری از کسب و کارها به دنبال سیستم های برنامه ریزی منابع سازمانی یا سیستم ERP هستند؟ چه نیازی به آنها دارند؟ در اینجا 8 دلیل وجود دارد که چرا کسب و کارها باید اهمیت ERP یا برنامه ریزی منابع سازمانی را در نظر بگیرند.

1. صرفه جویی

اگرچه بسیاری از فروشندگان اخیرا قیمت گذاری انعطاف پذیری را معرفی کرده اند، بسته های ERP هنوز یک سرمایه گذاری قابل توجه هستند. برای بسیاری، هزینه های هنگفت به تنهایی باعث می شود که برنامه صرفه جویی در هزینه های سازمان شما را کم کند. اولین اهمیت ERP این است که از تمرکز برای بسیاری از سیستم هایی که در حال حاضر در سازمان شما به صورت جزیره ای عمل می کنند جلوگیری و همه را در یک سیستم متمرکز می کند. از توسعه محصول گرفته تا حساب های پرداختنی، کارکنان شما می توانند از یک سیستم متمرکز به تمام ابزارهای لازم دسترسی داشته باشند.

نکته مهم

با یکپارچه سازی سیستم ها، به کارکنان خود کمک می کنید تا از زمان خود به نحو مطلوب استفاده کنند.

با یکپارچه سازی سیستم ها، به کارکنان خود کمک می کنید تا از زمان خود به نحو مطلوب استفاده کنند. با ERP، کاربران مجبور نیستند اطلاعات را در چندین سیستم جستجو کنند. زیرا با پایگاه داده مرکزی، یافتن اطلاعات بسیار آسان تر است. علاوه بر این، سازمان شما با حذف آموزش کاربر در چندین سیستم، در هزینه های ERP صرفه جویی می کند. این حذف باعث کاهش هزینه های صرف شده برای آموزش و تلاش لجستیکی می شود. به جای برنامه ریزی چندین جلسه آموزشی با چندین فروشنده مختلف، فقط باید با یکی ارتباط برقرار کنید.

2. بهبود همکاری تیمی

بهبود همکاری تیمی

همکاری تیمی نیز اهمیت نرم افزار ERP را نشان می دهد. ماژول ها بسته به برنامه شما کمی متفاوت هستند، اما به طور کلی، همه سیستم ها به نوعی همکاری را بهبود می بخشند. پایگاه داده تلفیقی بخشی جدایی ناپذیر از چیزی است که یک ERP را منحصر به فرد می کند. با استفاده از این مخزن اطلاعات، شما یک منبع حقیقت واحد را در اختیار شرکت خود قرار می دهید. داده های ادغام شده خطاهای داده های نادرست را کاهش می دهد.

علاوه بر این، اهمیت ERP از این نظر است که از یک پایگاه داده مرکزی برای کاهش هر گونه تردید یا توقف در طول پروژه ها استفاده می کند، زیرا همه اعضای تیم می توانند به داده های مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند. نیازی به ادغام اطلاعات در سیستم ها یا منابع مختلف نیست. ادغام داده ها در یک سیستم باعث کاهش نگرانی ها و عدم دقت اطلاعات می شود. بدون ERP، شما خطای انسانی را به فرآیندهای خود وارد می کنید.

3. ارائه تجزیه و تحلیل بهتر

پایگاه داده مرکزی دیگر اهمیت ERP است. دلیل آن این است که اطلاعات نیز به بهبود تجزیه و تحلیل و گزارش شما کمک می کند. یکی از کاربردها و دلایل اهمیت ای آر پی شامل ضبط و ذخیره داده های ورودی است که این سیستم را به یک ابزار عالی تبدیل می کند. با استفاده از ERP گزارش هایی را در چند دقیقه تهیه می کنید که تحقیق و جمع آوری آن بدون ERP می تواند چند روز طول بکشد.

اکثر راهکارهای ERP یک داشبورد قابل تنظیم ارائه می دهند تا مدیران بتوانند گزارش ها را هنگام ورود به سیستم ببینند. این گزارش‌ها ممکن است شامل صورت‌های درآمد و هزینه به KPIهای سفارشی باشد که بینشی در مورد عملکردهای خاص ارائه می‌دهد. دسترسی سریع به این گزارش ها تصمیم گیری سریع تر و بهتر را انجام می دهد.

4. تقویت بهره وری

با روش های سنتی، انجام کارهای خسته کننده اجتناب ناپذیر است. تولید گزارش‌ها، نظارت بر سطح موجودی، پیگیری جدول‌های زمانی و پردازش سفارش‌ها ساعت‌ها طول می کشد. این فرآیندها علاوه بر وقت گیر کردن، روحیه کارکنان را پایین می آورد و خطاهای انسانی افزایش می دهد. اگر راه حل مناسب را انتخاب کنید، یک ERP می تواند همه کارها و وظایف شما را خودکار کند. پایگاه داده در نرم افزار ERP وظایف اضافی مانند ورود داده ها را حذف می کند و به سیستم اجازه می دهد تا محاسبات پیشرفته را در عرض چند دقیقه انجام دهد.

اتوماسیون، یکی از کاربردهای ERP و از دلایل اهمیت ERP است. اتوماسیون زمان اعضای تیم شما را برای انجام کارهای متفکرانه‌تر آزاد می‌کند و بازگشت سرمایه را در رابطه با کار افزایش می‌دهد. از این رو ERP؛ بهره وری، کارایی و سودآوری سازمان شما را افزایش می دهد.

5. افزایش رضایت مشتری

مدیریت مشتریان هرگز اینقدر برای کسب و کارها مهم نبوده است. در عصر دیجیتال، افراد بیشتری برای مشاوره در مورد خرید و حتی سبک زندگی خود به اینترنت مراجعه می کنند. یک مطالعه اخیر نشان می دهد که 46٪ از مصرف کنندگان می گویند که بررسی های کسب و کار آنلاین به اندازه توصیه های دوستان و خانواده قابل اعتماد هستند. ارائه کالاها و خدمات مشتری محور با ابزارهای مناسب رضایت مشتری بهترین راه برای بهبود حفظ مشتری است. ERP این نتایج را به چند روش مختلف ارائه می دهد.

اول اینکه اهمیت ERP این است که اکثر ERP ها به ابزارهای مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) مجهز هستند یا می توانند به راحتی با آنها یکپارچه شوند. با یک ERP، CRM شما به داده‌ها در عملکردهای تجاری دسترسی دارد.

همراه با اطلاعات تماس، یک CRM یکپارچه می تواند جزئیاتی مانند تاریخچه سفارش و اطلاعات صورتحساب را به شما نشان دهد. این اطلاعات به تیم شما امکان می دهد تا مشتریان شما را به طور کلی تری ببیند تا خواسته ها و نیازهای آنها را عمیق تر درک کند. افزایش دید مشتری به شما کمک می کند تا استراتژی فروش خود را برای بهبود تولید سرنخ تدوین کنید.

6. انطباق (تبعیت قانونی) و مدیریت ریسک

همانطور که شرکت‌ها در کشورهای مختلف رشد می‌کنند و تجارت می‌کنند، ردیابی تمام مقررات تدوین ‌شده بر کسب و کارها می‌تواند چالش برانگیز باشد. شرکت های محلی نیز باید نگران قوانین محیطی، امنیت اطلاعات و منابع انسانی باشند. خوشبختانه، بسیاری از نرم افزارهای ERP براساس این مقررات ساخته شده اند تا به شما در حفظ انطباق در هر مرحله کمک کنند. علاوه بر این، اهمیت ERP در این است که این نرم افزار، ابزارهای ممیزی داخلی را برای مستندسازی استفاده از مواد، مقررات مالیاتی و سایر اجزا فراهم می کند.

ابزارهای انطباق و مدیریت ریسک، تدوین گزارش‌ها و ارسال آنها به نهادهای حاکم مربوطه را بسیار آسان می‌کند. قابلیت اطمینان و دقت افزایش یافته این سیستم، مدیریت مالی را بهبود می بخشد و اشتباهات حسابداری را کاهش می دهد. ابزارهای پیش بینی همچنین به کاربران اجازه می دهد تا رویدادهای تقاضا، نیروی کار و بودجه را پیش بینی کنند. این اطلاعات مفید شما را قادر می سازد تا بودجه ها، برنامه ها و برنامه های توسعه محصول ایمن تری ایجاد کنید.

7. افزایش نظارت بر موجودی

یکی دیگر از دلایل اهمیت ERP امکان نظارت و کنترل موجودی است. زیرا یک چالش مهم برای شرکت های در حال رشد ردیابی و نظارت بر سطح موجودی در حال گسترش آنها است. ERP از بارکد، برچسب‌های شناسایی فرکانس رادیویی (RFID) و شماره سریال استفاده می‌کند تا در هر مرحله در طول زنجیره تامین، موجودی شما را بررسی کند.

ابزارهای مدیریت موجودی به شما کمک می کند تا سطوح موجودی انبارهای مختلف را پیگیری کنید، چه اقلامی در حال حمل و نقل هستند و چه اقلامی در قفسه ها آماده برای تحویل به مصرف کنندگان هستند. افزایش دید و آگاهی از انبار تا حد زیادی فرآیند انتخاب، بسته بندی و ارسال را بهینه می کند.

نظارت بر موجودی همچنین گزارش را تقویت می کند، زیرا فناوری های ردیابی، اعداد دقیق تری را ارائه می دهند. کاربران می‌توانند KPIهای سفارشی را پیکربندی کنند تا ببینند کدام محصولات سریع‌تر از انبار خارج می شوند یعنی تقاضای بیشتری را نشان می‌دهند و هزینه‌های حمل را افزایش می‌دهند. با دقت بیشتر ارائه شده توسط ERP، مدیران انبار می توانند داده های زمان واقعی موجودی خود را دریافت کنند تا تصمیمات دقیق تری بگیرند.

8. تقویت برنامه ریزی تولید و مدیریت منابع

ERP هم چنین می تواند گردش کار تولید را مدیریت کند. نرم افزار ERP برای تولید بینشی در مورد کلیه عملیات تولید، انبارداری، موجودی و فروشگاه فراهم می کند. نظارت عمیق به کاربران اجازه می دهد تا برنامه های تولید، تجهیزات و نیروی کار را برای به حداکثر رساندن ظرفیت بهینه کنند. علاوه بر این، ERP صورتحساب مواد (BOM) و دارایی های ثابت شما را مدیریت می کند. مدیریت دارایی ثابت به کاربران این امکان را می دهد که برای کاهش زمان خرابی غیرمنتظره، بهبود سودآوری و تقویت روابط زنجیره تامین، تعمیر و نگهداری تجهیزات را برنامه ریزی کنند.

نتیجه

افزایش بهره وری، صرفه جویی در هزینه و افزایش رضایت مشتری تنها چند دلیل مهم از اهمیت نرم افزار ERP برای شیوه های تجاری شما است. این سیستم می تواند وظایف تکرار شونده را ساده کند، به شما در مدیریت منابع متعدد و ترکیب بخش های بی شماری کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در مطالب کاواک

کاواک در شبکه‌های اجتماعی

شاید دوست داشته باشید

درخواست پروپوزال